iconMenu
NL
FR
logo Vlaams Brabant logo ibz logo Provincie Antwerpen
fb icon Twitter icon Instagram icon
background-overlay

Nationale actiedag 1 dag niet

03 oktober 2019, Leuven

Samen maken we het verschil!

In ons land zijn er dagelijks meer dan 140 inbraken. Hier kunnen we samen iets aan doen! Dit jaar wordt voor de zesde keer op rij de nationale actie "1 dag niet" georganiseerd. Het doel van deze actie is de burger te sensibiliseren voor het belang van inbraakpreventie en hen aan te zetten om hun woning beter te beveiligen. Door eenvoudige maatregelen kunnen wij immers goede resultaten bekomen en inbrekers afschrikken.

Gedurende de hele week van 14 tot 20 oktober organiseren politiezones, preventiediensten en buurtinformatienetwerken acties om de burger te sensibiliseren. Ontdek welke acties in uw buurt plaatsvinden op www.1dagniet.be en ga er zeker eens langs voor nuttige tips.

Ben je een geëngageerde burger en wil je zelf iets organiseren met je buurt, vereniging, onderneming of de school van je kinderen. Op www.1dagniet.be/concreet-handelen/ vind je concrete voorbeelden van wat je zelf kan organiseren. Je vind er ook talrijke affiches, folders, postkaarten en video’s met preventietips om je activiteit kleur te geven.

Lokale initiatieven vergroot de sociale cohesie in de straten, buurten en wijken en moedigt jouw buren aan om samen aandachtig te zijn voor inbrekers.