iconMenu
NL
FR
logo Vlaams Brabant logo ibz logo Provincie Antwerpen
fb icon Twitter icon Instagram icon
background-overlay

Lancering ‘Certificaat Inbraak Veilig’ in politiezone Geel-Laakdal-Meerhout

08 september 2017, Geel

Provinciegouverneur Cathy Berx lanceert nu ook in haar provincie het Certificaat Inbraak Veilig, in navolging van Vlaams-Brabant. De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout is pionier hierin. De inwoners van deze drie gemeenten kunnen gratis advies vragen. Na het correct en goed uitvoeren van het advies, zal de diefstalpreventieadviseur (DPA) het Certificaat Inbraak Veilig uitreiken. Woningen die aan deze inbraakveiligheidsnormen voldoen, bieden goed weerstand tegen een inbraakpoging.

Wie wil er geen beveiligde woning?  Velen denken dat hun huis goed beveiligd is. Al te vaak is de werkelijkheid helaas anders. Jaarlijks tellen we in België meer dan 55.000 woninginbraken. Om dat cijfer terug te dringen is het nodig dat de woningen degelijk beveiligd zijn. Het Certificaat Inbraak Veilig verwijst naar analogie met het Politiekeurmerk Veilig Wonen in Nederland, naar werkbare normen en minimale eisen die uw woning tegen een inbraak beschermt.

Ook de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon was aanwezig, naast andere federale en lokale veiligheidspartners.

Meer info: https://www.cathyberx.be/nieuws.html