iconMenu
NL
FR
logo Vlaams Brabant logo ibz logo Provincie Antwerpen
fb icon Twitter icon Instagram icon
background-overlay

Eerste Certificaten Inbraak Veilig in de gemeente Bertem

23 januari 2020, Bertem

Op donderdag 23 januari 2020 werden in Bertem de twee eerste 'Certificaten Inbraak Veilig' uitgereikt aan twee bewoners uit de gemeente. Zij waren de eerste twee gegadigden wiens woning bouwtechnisch op gebied van inbraakwerendheid aan de vooropgestelde eisen voldeed.

Het Certificaat Inbraak Veilig betreft een project hetwelk op initiatief van de provincie Vlaams-Brabant (dienst maatschappelijke veiligheid) werd opgestart en waarin de politiezone Voer en Dijle, in samenwerking met de vier respectievelijke gemeenten Tervuren, Bertem, Huldenberg en Oud-Heverlee, mee is ingestapt medio 2018. Burgers kunnen gratis een professioneel advies aanvragen via de politiezone Voer en Dijle, waarna een gediplomeerd diefstalpreventieadviseur de woning komt bekijken en de burger in kwestie het certificaat kan behalen. Na het behalen van het certificaat is de betreffende woning in principe voor minimaal 3 minuten inbraakveilig, waarbij potentiële inbrekers zullen ontmoedigd of afgeschrikt worden en zij de betreffende woning links laten liggen. 

Ben je ook geinteresseerd in een gratis advies van je lokale diefstalpreventieadviseur, neem dan contact op via www.diefstalpreventieadviseur.be 

Maak je woning inbraak veilig en ontvang het Certificaat Inbraak Veilig